Hoe een gratis menstruatiecup aanvragen?

Wil je de menstruatiecup eens uitproberen? Dat kan. Ben je een vrouwelijk lid tussen 14 en 25 jaar? Dan kun je een gratis menstruatiecup van Selenacare* aanvragen. Je kunt dat doen door het online formulier in te vullen of door de menstruatiecup vanaf 15 februari af te halen in een LM-kantoor in je buurt.

Opgelet, raadpleeg voor je bezoek steeds www.lm.be voor de openingsuren van het LM-kantoor in je buurt.

* Je ontvangt een menstruatiecup van Selenacare in maat M. Deze maat is de juiste keuze voor de meeste 14- tot 25-jarigen. Past de cup niet? Laat het ons weten via whatthecup@lm.be en we bezorgen je een kleinere of grotere maat. 

Uit recent onderzoek van de Belgische ngo Caritas blijkt dat 1 op de 8 jonge vrouwen in Vlaanderen lijdt aan menstruatiearmoede. Omdat we vinden dat het een basisrecht is van élke vrouw om veilig en onbezorgd te kunnen menstrueren, lanceert de Liberale Mutualiteit ‘What the cup?!’, een bewustzijnscampagne over het gebruik van menstruatiecups. Een cup kost amper 20 euro en gaat bijna ruim vijf jaar mee. Dat is meer ecologisch en veel goedkoper dan het gebruikelijke menstruatiemateriaal.

Daarnaast is de menstruatiecup op vandaag helaas nog te weinig gekend als menstruatieproduct. Nochtans is het zeer veilig, handig én hygiënisch. Vandaar dat we met de bewustzijnscampagne de aandacht willen vestigen op de vele voordelen van de menstruatiecup.