Menstruatiecup schoonmaken

Het hergebruik maakt van de menstruatiecup een duurzaam, ecologisch en toch veilig en hygiënisch menstruatieproduct. Als je de menstruatiecup goed onderhoudt, is de levensduur van de Selenacare menstrutatiecup minstens vijf jaar. Handig toch?!

Zo onderhoud je jouw menstruatiecup optimaal:

1) Steriliseren bij begin en einde van de cyclus
Je kunt de menstruatiecup schoonmaken door de cup te steriliseren bij het begin en op het einde van je cyclus. Dat doe je door de cup een aantal minuten in kokend water te leggen. Drie à vijf minuten volstaan al. Of gebruik de sterilisator voor de menstruatiecup die je in de Zorgboetiek of in de Zorgshop kunt aankopen. Droog de menstruatiecup met wat keuken- of toiletpapier of laat de cup aan de lucht drogen.

2) Droog en op kamertemperatuur bewaren
Laat je menstruatiecup steeds drogen vooraleer je de cup opnieuw in de verpakking of in een katoenen zakje stopt. Bewaar de cup op kamertemperatuur en stel het niet bloot aan direct zonlicht. Bijvoorbeeld op de vensterbank van het toilet waar het zonlicht aankan, is niet de beste plaats om je cup te bewaren.

3) Opbergen in een katoenen zakje
Stop de menstruatiecup bij voorkeur in een katoenen zakje of in de originele verpakking. Drop de cup niet zomaar in je handtas, dat is slecht voor de hygiëne.

Vrouw vraagt zich af wat een menstruatiecup is.

De menstruatiecup uitproberen? LM geeft vrouwelijke leden tussen 14 en 25 jaar een gratis menstruatiecup.